Monday, January 25, 2010

Ikan ku beranak

25/1/2010

Sejak aku terjebak membela ikan dalam office neh rutin hidup aku dh bertukar. Selalunye kalau masuk je office pagi mesti bukak online paper (utusan@berita harian) tapi kali ni setiap hari aku sampai je office, aku akan bg ikan2 aku makan. huhuhuhu..tp pada haritu masa aku bg ikan makan tetiba aku nampak ikan aku dari 5 ekor dh tambah lagi 2 ekor. Hoyeehhhh...dia beranak la. So aku asingkan la anak dia tuh dalam 1 bekas lain. aku igtkan 2 ekor je maybe yg lenlain ibu dia dh makan anak ikan tuh kot. So aku tgk air dia keruh, tergerak la rasa hati nk tukar air tuh. bila aku asingkan je ikan tuh aku tgk ader lagi 2 ekor. Sungguh pelik ku rasa sbbnye bru je td aku alihkan ank dia ke bekas lain. Degan curiganya aku pun tinjau arr dlm balang tuh. Waakkakak...rupanya dia tgh beranak lagi. Tunggu punya tunggu last2 sampai 30 ekor anak dia. comey je kecik2. So terpaksalah aku jaga anak2 ikan ni skali dgn mama dia. Ader yg xdapat survive dan mati :(
Inilah ikan2 ku.


video
Saat kelahiran anak ikan

Wednesday, December 23, 2009

Ho..ho..ho.. Merry Christmas

23/12/09-7:45pm

Ho..ho..ho Merry Christmas. Besh besh keje dgn org putih neh. Baru je sebentar tadi dapat Christmas gift dari Managing Director Asia Dr. Wim M. M Botermans. Cantik, so cute. TQ Dr Wim Merry Christmas to u and family :)

Sunday, December 13, 2009

Air paneh gadek..

12/12/09- 12 tgh mlm

Hari ni rase seronok teramat sbb si somak janji nk bawak aku g mandi air panas gadek. Ni la first time aku nk pergi. Aku igtkan org g mandi air panas ni waktu tghari ke..petang ke...skali si somak ni ckp g mlm kang dlm kul 11. terkuzat aku jap mana ader org g memalam... Sklai sampai kat sana brulah aku tau kalau nk g mandi air panas memalam arr besh sbb bila malam kan ke sejuk so lawannya mandi air panas arr.. gayat n pelik jap aku bila berada kat sana tgk manusia datang makin lama makin ramai. Lagi lewat mlm lg ramai sampai kul 3 pagi pun ader lagi org dtg menurut si somak aku la. Lagi 1 benda yg buat aku tersenyum ialah bila aku berimaginasi yg kolam air panas ni mcm besar kolam swimming pool. rupanya mcm kolah dalam bilik air jer wakakkaka..hampes je. main celup2 kaki jerk rupanye sbb paneh sgt air tuh. memula kaki aku neh mencecah gigi air tu adoiyaii..paneh eh aku rase tp lelama dh berani dah turunkan badan cuma xberani nk turunkan kepala je sbb aku rase panas sgt air tu sampai aku rasa mcm nk pitam. huhuhuhu...sempai lagi sendawa kuarkan angin errrrrrrbbb.... sempat gak la snap gamba tp gelap arr xbwk kamera ni pun pakai kamera tepon je. xpe laaa.. asal boleh lah kan..layaaannn..
Muka dah merah padam menahan kepanasan huhuhu..

Suasana didalam kawasan air panas gadek yang penuh dengan manusia yang kesejukan datang utk memanaskan badan

Saturday, December 12, 2009

jemputan kenduri kawen lagi..

12/12/09- Sabtu

Hari ni ader lagi jemputan kenduri kawen. yang ni mmg wajib kena pergi sbb dia ni merupakan kakak angkat aku dari form 1 lagi. Aku panggil dia kak fila. Kakak ku yg paling besh and happening. Dulu aku kawen dia sanggup tu datang time mlm sebelum majlis berlangsung aku sbb dia xpat datang esoknye ader hal. Papepun terharu gak la sbb dia sanggup dtg mlm. So kali ni bila kak fila kawen aku mesti kosongkan jadual aku utk menghadirkan diri. Aku and husband gerak dari tampin dalam kul 12 tghari. pastu dengan hadiah xsempat nk bungkus.. gilos betul dalam kete sempat lagi aku try balut hadiah tp akhirnye fail. Sampai gaduh2 dgn husband aku sbb kejap2 karang dia kona selekoh so aku yg duk blakang tgh membungkus ni jadi pening (mcm korang duk dlm komuter tp duk arah pandang kebelakang) kan poning tuh. Adehhh...last2 kite org berenti kat 1 tempat neh area rembau. Kebanyakan kedai mkn kat area rembau tu tutup dia org bukak mlm je. So pinjam jap arr meja dia org sbb nk balut adiah ekekeke... sampai je kat rumah pengantin Taman guru di senawang mmg canteekkk je skali sampai dengan rombongan pihak pengantin lelaki. Huhuhu...dh jadi mcm jd pihak lelaki plak. Sib baik ayah eh tegur...ni jemputan kan (Sbb dia nampak kite org bwk hadiah) husband aku pun jwp "ha'ah"... jemput2 masuk...ekkekeke. Sempat gak meninjau jap kakak ku. U are so sweet sis. Selamat pengantin baru Sufila and Shimi

Monday, December 7, 2009

crocs sold

7/12/09- Isnin

Hahhaha..hari ni stock crocs yang telah dioder oleh pelanggan2 telah sampai. Sampai je terus di pack kan dalam beg. Dah lama bebudak neh tggu crocs yg dia org oder. Kejap2 kang tya "kak bila nk dapat kasut?" huhuhu..ni deh kasut2 korang. Mmg cantik semuanya. tp ni last oder yang dibuat. pasni xder jual crocs lagi dh. TUTUP KEDAI... sbb dh kayo wkakakakka....(tipu je)
Crocs-crocs yang telah di packing dan akan dihantar kepada pembeli. thanks kengkawan yg membeli. harap korang semua suka n puas hati.

Ace golf (brown)utk BF Che SU

Prima cotton candy kakak aku punye

minnine jane (grape) aku punye
malindi peacockblue & minnine jane aku punye ahhahah...


minnine jane (Brown/Cotton candy) kakak aku punyeCrocs band (white) for my husband

Sebenarnye ader banyak lagi xlarat plak nk upload kat sini. Cukup lah kot stakat gamba ni je. memula tgk crocs band husband aku yg kaler putih ni mcm xcantik je..sbb senang kotor putihlah katakan. tp bila dh sarong perrgghhh...mmg stylo beb. lawa je melekat kat kaki wakakka...

Sunday, December 6, 2009

Musim kenduri

6/12/09-Ahad

Hari ni aku menghadiri kenduri kawen saudara kat Dewan mana tah dh lupa plak ekekek. Aku xberapa kenal sgt tp mak aku kenal. entah la xpenah jumpa pun dengan perantin tu kat kampung. Papepun mmg grand la majlis neh. Suasana dalam dewan sungguh menarik dengan pelamin bertemakan soft purple. Perantin pun canti bagai pinang dibelah 2. Dewan penuh dihiasi bunga-bungaan segar harummm je baunye. So meh layan gambar yang sempat diambil.

Lepas je balik dari kenduri neh, tetiba abg ipa aku ajak g sure heboh hahhahaha...ape lagi terus je aku setuju. Oriiiittt cantek arr g jalan lagi. dah lama xg sure heboh. last skali aku g kat JB 3 taun lepas. Kali ni berpeluang plak g kat bukit jalil. Org xpyh ckp arr sesak gila selisih-selisih bahu bagai wakakkak...mcm ulat taik. memacam kite org borong ye ar murah2 kan. yg penting kite org tgk dulu goodies beg dia cun ke tak. kalau xcun xmau beli. Isshhh...ader ke org nilaikan beg dr isi dalam huhuhu... jom layam sure heboh

Operasi membersihkan sawang2 di blog

6/12/09

Huhuhu...berhabuk, bersawang dan dah tumbuh somak samun wakkakak..
Dah berbulan blog ni pegun n kaku sebegini. Ari ni aku akan bersihkan somak samun yang ada. Setelah sekian lama memacam benda berlaku. It's hard to story here. No matter what it is, i miss him. Mungkin ada hikmat disebalik semua dugaan yang berlaku. Semoga tuhan akan kurniakan kepada aku rezki yang lagi besar. jangan ditanya dan dipersoalkan. Aku nak tutup buku utk taun ni. Aku nak bukak buku baru dengan azam baru 2010. Korang dah pasang azam baru blum? ekekkek..azam lama pun xtercapai ekk...huhuhuhu xpe korang bleh carry forward :D